Егмонт България представя: Скарлет (2)|Лунни хроники

1233394_211041065686151_1958288797_n

На 23 Септември 2013 излиза книга втора от поредицата „Лунни хроники“ на Мариса Мейър СКАРЛЕТ!

Това не е историята, която си спомняте. 
Но е тази, която няма да забравите.

Бабата на Скарлет Беноа е изчезнала преди 2 седмици. Полицията е приключила със случая. Отвлечена ли е? Хората от селото вярват, че е избягала… все пак винаги е била малко откачена. Оказва се, че има много неща, които Скарлет не знае за баба си, включително за смъртната опасност, в която е живяла цял живот.

Въпреки това тя е всичко за Скарлет – от нея момичето е научило как да сади домати, как се управлява космически кораб и как да се наслаждава на живота.

Сега, единственият човек, към когото Скарлет може да се обърне за помощ, е Вълк, мистериозен уличен боец, който я изнервя и очарова едновременно. Но дали може да му има доверие?

Докато Скарлет и Вълк разкриват мистерия след мистерия, двамата се натъкват на Синдер. Тя е избягала от затвора и е най-търсеният човек (или киборг в нейния случай) на Федерацията. Това, което никой от двете не подозира, е, че дълбоко пазена тайна ги свързва от отдавна забравено минало. Заедно те ще трябва да се изправят срещу злата кралица Левана. А тя няма да се спре пред нищо, за да направи принц Кай свой съпруг, свой крал и вечен затворник.

* * *

Отзивите

Втората книга от Лунните хроники се появява на книжния пазар в САЩ в началото на тази година и е приета не по-малко радушно от предшественика си. С излизането си „Скарлет” дебютира в листата за бестселъри на „Ню Йорк Таймс”, където присъства и „Синдер”. Сюжетът на романите очарова читатели в 24 държави със свежия и необичаен поглед към жанр, станал изключително популярен в последната година – преразказа на приказките от нашето детство. Критиката също не скъпи хвалебствия. „Стахотен избор за всички възрасти, тези романи ще доставят наслада и ще се четат – няколкократно”, заявяват от VOYA. „Феновете на Мариса Мейер ще се потопят с наслада в това амбициозно и напълно удовлетворяващо продължение на „Синдер”, пишат в Publishers Weekly.

ПРОЧЕТИ ОТКЪС ОТ КНИГАТА!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s